Waarom je een beter een lease auto kan nemen dan er eentje te kopen

Waarom je een beter een lease auto kan nemen dan er eentje te kopen
© Pexels.com

Een auto is een dure investering. Behalve dat de aanschafprijs flink is, moet de auto ook regelmatig onderhouden worden bij de garage. Niet elke bezitter van een rijbewijs heeft hier geld voor. En bovendien… als je de auto inruilt voor een nieuwe, dan is je restwaarde niet zo hoog meer.
Maar heb je er wel eens aan gedacht om een auto te leasen? Wat is leasen nou precies? En wat zijn hier nou de voordelen van? In dit artikel vertellen we je alles over dit onderwerp. Wellicht komt een auto zo ook binnen jou bereik.

Wat is leasen?

De eerste vraag die we gaan beantwoorden is: wat is leasen? Leasen is niets anders dan het langdurig huren van een auto of het kopen van een auto op afbetaling. Iedere maand betaal je een vast maandbedrag.
Er zijn verschillende soorten leasing:

  • 1. Private lease. Hierbij rij je in de auto, zonder dat deze auto van jou is. Alle kosten voor de auto komen voor rekening van de leasemaatschappij, behalve natuurlijk de brandstofkosten, verkeersboetes, of schades die niet op iemand anders te verhalen zijn.
  • 2.Financial lease. Deze vorm van leasen lijkt op een hypotheek: jij bent de eigenaar van de auto. De auto dient als onderpand voor de leasemaatschappij. Je betaalt elke maand een vast bedrag. Mocht er nog een restbedrag overblijven na de looptijd van het contract, betaal je deze en ben je volledig eigenaar van de bolide.
  • 3.Operational lease. Je huurt de auto voor een vast maandbedrag. Hier zitten de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en eventuele reparaties bij inbegrepen. Na het aflopen van het contract lever je de auto weer gewoon weer in.
  • 4.Shortlease. Dit is hetzelfde als de operational lease, alleen is de looptijd van het contract een stuk korter. Na de eerste maand kun je het contract zelfs dagelijks opzeggen.
© Pexels.com

De voordelen van een auto leasen versus kopen

  • Je hoef niet ineens een flink bedrag neer te leggen voor een auto: je betaalt een vast bedrag per maand.
  • Kosten zoals verzekering, onderhoud en reparatie zijn voor de leasemaatschappij. En daarbij dus ook de nodige risico’s. Geen verrassingen meer.
  • Ben je een ondernemer? Dan hou je de liquide middelen van je bedrijf vrij. Als particulier hou je meer geld over voor andere belangrijke zaken.
  • De leasemaatschappij kan auto’s vaak voordelig aanschaffen. Daar profiteer jij als klant ook van.
  • Omdat de leasemaatschappij alles regelt, spaar jij tijd uit. Je hoeft geen verzekeringen te regelen, je hoeft niet zelf de auto op naam te zetten etc.
  • Bij veel leasemaatschappijen kun je ook extra’s meenemen: laadpaal thuis, laad-of tankpas, of verlaagd eigen risico. Een leasecontract op maat dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *