Goedkope meubels vinden voor je huis: de 3 beste opties!

Goedkope meubels vinden voor je huis: de 3 beste opties!
© Pexels.com

Ben je van plan om je woning opnieuw in te richten en een compleet nieuwe stijl te geven? Of ga je verhuizen en ben je nu op zoek naar extra meubelstukken en accessoires om je nieuwe huis te vullen? Dan is het goed om eerst eens te kijken naar goedkope meubels. Er zijn namelijk vaak veel prachtstukken die je voor een paar tientjes op de kop kunt tikken of zelfs helemaal gratis in je huis kunt krijgen met een beetje werk. Hieronder vind je de 3 beste plekken om goedkope meubels te scoren.

Zoekertjessites online en andere websites

Tegenwoordig kun je letterlijk alles online vinden, inclusief goedkope meubels. Dat kunnen tweedehands meubelstukken zijn op websites zoals 2dehands.be en andere websites waar particulieren hun spullen aan kunnen bieden. Deze plekken staan bekend om de grote hoeveelheden troep die er aangeboden worden, maar de truc is het vinden van die verborgen schat die helemaal past bij jouw woonkamer of keuken. Er zijn meer dan genoeg goedkope tweedehands meubels te vinden op deze manier, dus de kans is groot dat je daadwerkelijk slaagt binnen korte tijd.

Uiteraard kun je ook de websites van de grotere meubelfilialen in de gaten houden, want er zijn regelmatig aanbiedingen met stuntprijzen. Voor alle websites geldt dat je leuke dingen kunt vinden wanneer je er als een van de eersten bij bent. Zeker bij opruimingen, want dan zijn er maar een aantal exemplaren beschikbaar en die zijn meestal snel verkocht.

Verkoopgroepen op Facebook: een schatkamer

Nog niet iedereen heeft Facebookgroepen ontdekt en dat is een gemiste kans wanneer je op zoek bent naar goedkope meubels. Het zijn namelijk vooral de groepen op Facebook waar je pareltjes tegenkomt (en bijzonder veel troep uiteraard). Heb je de tijd om de posts in de gaten te houden en direct te reageren wanneer iets bijzonders voorbijkomt, dan is dit een van de beste mogelijkheden om goedkope meubels te scoren. Je zal niet de eerste zijn die een antiek meubelstuk weet te scoren voor een spotprijs!

Je eigen zolder

Voordat je op zoek gaat naar goedkope meubels online, is het verstandig om eerst eens op zolder, achter het dakbeschot of de schuur te kijken. De kans is groot dat je een aantal jaren geleden een meubelstuk weggezet hebt omdat die niet meer paste of beschadigd was. Met een beetje aandacht kun je hier vaak (weer) een prachtig meubelstuk van maken.

Houd er wel rekening mee dat het repareren of zelfs renoveren van sommige meubelstukken duurder kan zijn dan het zoeken van een nieuw meubelstuk. Kijk daarom altijd eerst naar de mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

© Pexels.com

De 3 manieren om goedkope meubels te scoren

Zoek je goedkope meubels, dan kies je dus voor:

  • Websites van meubelwinkels en zoekertjessite
  • Facebookgroepen
  • Je eigen zolder of schuur

Grote kans dat je op deze manier gemakkelijk en snel slaagt voor tal van goedkope meubels waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *