Met deze 4 tips gaat je mobiele telefoon aanzienlijk langer mee!

Met deze 4 tips gaat je mobiele telefoon aanzienlijk langer mee!
© Pexels.com

De gemiddelde mobiele telefoon kost tegenwoordig honderden euro’s, terwijl de gemiddelde levensduur van de modellen dat niet echt laat zien. Gelukkig zijn er tal van manieren om er zelf voor te zorgen dat je mobiele telefoon behoorlijk langer mee kan gaan. Hieronder vind je de 4 beste tips om je telefoon jaren langer mee te laten gaan.

Beschermhoesjes voor je telefoon

Wanneer je telefoon valt, is er meestal niets aan de hand. Valt je telefoon echter net op een hoekje of van een grotere hoogte, dan is de kans groot dat je mobiele telefoon direct aan vervanging toe is. Beschermhoesjes zijn daarom een goede investering. Kies je voor een kwalitatief hoesje, dan is je telefoon aanzienlijk beter beschermd, waardoor je telefoon laten vallen niet direct desastreus hoeft te zijn.

Gebruik de juiste laders voor je mobieltje

Tegenwoordig zijn er tal van laders voor alle apparaten die we hebben, maar de beste lader voor je telefoon is de lader die specifiek gemaakt is voor je telefoon. Deze zorgt namelijk altijd voor de juiste laadspanning en voorkomt overmatig laden dankzij een chip die in de aansluiting zit. Daarnaast is het verstandig om de telefoon verstandig te laden. Is de accu vol, dan haal je de mobiele telefoon van de lader (zeker wanneer je géén gecertificeerde oplader hebt voor je mobieltje).

Regelmatig schoonmaken (zowel de binnen- als buitenkant)

Vaak zijn het de aansluitpunten van de telefoon die als eerste stukgaan. Aangezien deze niet goedkoop vervangen kunnen worden, betekent dit vaak dat je een nieuwe telefoon nodig hebt. Je kunt dit voorkomen door je telefoon regelmatig schoon te maken en daarbij de aansluitpunten (bijvoorbeeld van je oplader) mee te nemen met een klein borsteltje.

Nu je toch bezig bent met schoonmaken, is het handig om direct de binnenkant even mee te nemen. Voer een systeemcheck uit, kijk of er updates zijn en of er apps actief zijn die je eigenlijk niet meer gebruikt. Zet je ook je foto’s en andere bestanden in de cloud, op een externe opslag of gooi je ze weg, dan blijft je telefoon ook nog eens lekker snel.

Reparatie in plaats van vervanging

Wanneer iets niet meer werkt, zijn we geneigd direct op zoek te gaan naar een nieuw model. Bij een telefoon die al gauw rond de 1000 euro kost, is dit niet verstandig en vaak ook niet nodig. Een beschadigd scherm of een kapotte accu kunnen namelijk gewoon vervangen worden door een specialist. Dit kost je vaak wel een paar tientjes, maar dat is altijd nog aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe telefoon.

© Pexels.com

Extra aandacht voor je telefoon, daar bespaar je veel geld mee

Een hoesje, wat extra schoonmaken, het gebruik van de juiste lader en kapotte onderdelen vervangen in plaats van een nieuwe telefoon uit te zoeken. Het zijn niet alleen manieren om (veel) geld te besparen en de levensduur van je telefoon te verlengen, het bespaart je ook nog eens veel tijd omdat je niet alles over hoeft te zetten naar een nieuwe telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *