Benen waar je u tegen zegt: hoe verzorg je droge benen?

Benen waar je u tegen zegt: hoe verzorg je droge benen?
© Pexels.com

Sommige mensen zijn veel te enorm druk. Die ene mail nog naar die collega opsturen, het verslag af te tikken wat je eigenlijk drie dagen geleden al had moeten opsturen, of toch nog dat laatste belletje plegen om te overleggen met je favoriete collega. Soms moet je even op de rem staan, en wat meer de focus op jezelf leggen. Jij moet niet overwerkt raken, want een burn-out ligt algauw op de loer. Dat is allesbehalve wenselijk, want dat is echt huilen geblazen. Als jij elke dag een beetje me-time neemt, dan is de kans op een burn-out een stuk kleiner. Stap lekker de douche in, geniet van de warme straal op je lichaam, zeep je in, scheer je benen en droog je af. Wat veel mensen vergeten, is dat hun benen extra verzorging nodig hebben, zeker in de koudere seizoenen. De winter is het seizoen waarin je net wat meer aandacht aan jezelf en je lichaam moet besteden. De winter zorgt ervoor dat je huid extra hydratatie nodig hebt, omdat het weer al het vocht uit je benen trekt. Droge benen kunnen pijnlijk zijn en jeuken, en dat is enorm vervelend. Maar, hoe zorg je voor je droge benen? Dat lees je hier. Droge benen zijn verleden tijd!

Gebruik een schuimende scheergel

Als je je benen gaat scheren, is het vaak handig om te kiezen voor een scheergel die goed schuimt. Deze scheergel maakt je benen glad en flexibel, en het scheren zal dan een stuk soepeler gaan. Je zal merken dat je minder snel wondjes maakt, en dat je benen er niet meer gehavend uitzien, zoals na een normale scheersessie vaak het geval is. Kies tevens voor een scheermes met een soort zeep eraan, zodat je je benen niet beschadigd met de mesjes. Een combinatie van zo’n scheermes met goede scheergel, dat is top. Op deze manier zijn jouw benen straks zijdezacht en goed gehydrateerd.

Kies voor een ontharingsolie

Als je klaar met scheren bent, dan stap je lekker onder de douche vandaan, en pak je een handdoek om jezelf af te drogen. Kies voor je benen voor een handdoek van bamboe, zodat je je huid niet beschadigt. Je huid is extra gevoelig als je je geschoren hebt, dan is zo’n laagje olie top. Je benen zijn vaak droog, en olie zorgt als allerbeste middel ervoor dat je benen vochtig en gevoed raken.

Benen waar je u tegen zegt: hoe verzorg je droge benen?
© Pexels.com

Top off with scented body lotion

If you have rubbed your legs with special depilatory oil, then it is time for body lotion. Choose a body lotion with aloe vera so that your legs receive extra nourishment after you shave them. You can also use such a body lotion on other parts of your body. Afterwards you and your body will smell like a baby. That’s really enjoyable. Your legs have gone from dry parts to beautiful, shiny and hydrated legs. That makes everyone happy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *