Een vakantie naar de stilte. Op deze bestemmingen kom je 100% tot rust.

Een vakantie naar de stilte. Op deze bestemmingen kom je 100% tot rust.

Het leven kan soms bijzonder hectisch zijn. Je rent van hot naar her en komt amper toe aan een beetje rust. Je verlangt naar stilte, een vakantie waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Maar waar ga je naartoe? In dit artikel zetten we een aantal suggesties voor je op een rij. Plekken waar je kunt genieten van rust en stilte en jezelf weer helemaal oplaadt.

Bezoek een natuurgebied. Veel nationale parken, natuurreservaten en wandelgebieden zijn perfect om tot rust te komen. Wandelend tussen het groen van een bos of in de duinen laat je al je zorgen los. Je kunt er op elk moment naartoe en soms is enkele uren in de natuur zijn genoeg om weer helemaal tot jezelf te komen. Een langere wandeltocht zoals het wandelen van het Pieterpad of de route naar Santiago de Compostella is ook een goede optie. De Schotse Hooglanden, de Noorse fjorden, de woestijn van Arizona in de VS of de Australische outback zijn vakantielocaties waar je kunt genieten van natuur en rust.

Een afgelegen eiland is een goede plek om tot rust te komen. De Faeröer-eilanden, de Seychellen, de Malediven, Bora Bora in Frans-Polynesië of de Cookeilanden of minder bekende eilanden in Azië of Griekenland. Kies een eiland waar niet te veel te beleven is, waar je jezelf vermaakt met lezen, luieren, zwemmen, snorkelen en alleen in contact komt met de lokale bevolking.

Boek eens een stilteweek in een klooster of retraitecentrum. Het kan spannend zijn om een bepaalde periode stil te moeten zijn, maar veel mensen die druk zijn hebben enorm baat bij even niks te hoeven zeggen je over te geven aan de structuur van een retraiteweek. Enkele zeer geliefde locaties voor retraites zijn: Plum Village van Thich Nhat Hanh in Frankrijk, het Stift Heiligenkreuz-klooster in Oostenrijk of yoga/meditatie retraites op Bali of Ibiza.

Noorwegen, Zweden en Finland staan bekend om hun ongerepte natuur. Je kunt een toer maken en onderweg slapen in hutten waar je geniet van het indrukwekkende landschap en de buitengewone rust.

Een bedoeïen tocht door een woestijngebied is ook een belevenis die voor rustzoekers geschikte. Slapen in een tent en niks dan zand zover het oog reikt en prachtige sterrenhemel ’s nachts. De Noord-Afrikaanse Sahara, Wadi Rum in Jordanië of de Atacama-woestijn in Chili.

© Pexels.com

Voor elke wens en elk budget is er een stiltevakantie te boeken. Sommige bestemmingen zijn erg afgelegen waardoor ze lastiger te bereiken zijn en de kosten daardoor vaak hoger zijn. Andere locaties zijn toegankelijker en passen ook in een low budgetreis. Wat je ook kiest, bewust de rust en stilte opzoeken is heel gezond en creëert een goede balans om de hectiek van alledag aan te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *