Ontdek alle pracht en praal van het geweldige Ijsland: waarom moet jij hier naartoe reizen?!

Ontdek alle pracht en praal van het geweldige Ijsland: waarom moet jij hier naartoe reizen?!
© Pexels.com

De meeste mensen vinden reizen een van de leukste activiteiten die er bestaan. In het vliegtuig, de trein of de auto stappen, op naar het onbekende, dat is voor veel mensen spanning en sensatie. Je weet niet wat je gaat aantreffen en in welk land je terecht gaat komen, dat is pas echt op avontuur gaan met een grote A! Als je nog twijfelt naar welk land je toe wilt reizen, dan is IJsland zeker het overwegen waard. Het is een veelzijdig land met nog veel onaangetaste natuur met een ruig randje. Als jij dol bent op de flora en fauna en wilt zien hoe dit tot uiting komt in andere landschappen, dan ben je in IJsland aan het goede adres. Het is niet voor niets vandaag zo’n populaire bestemming. Maar, waarom is dat eigenlijk precies? Dat lees je hier!

Noorderlicht

Allereerst is IJsland een bijzonder geschikte plek om het aurora borealis te bekijken, ook wel het Noorderlicht genoemd. Dit prachtige kleurenschouwspel in de ijskoude lucht staat bij heel veel mensen op de Bucketlist, en dat is volkomen te begrijpen. Het is bijna onvoorstelbaar dat zoiets echt bestaat, en een natuurlijk verschijnsel betreft. In IJsland heb je veel accommodaties die zijn ingespeeld op het aanschouwen van het Noorderlicht, doordat ze een wekservice hebben, waarbij je dus wordt opgebeld via de telefoon als buiten het Noorderlicht te zien is, of omdat ze een dak met een raam erin hebben, zodat je van uit je bed lekker kan zwijmelen bij het Noorderlicht.

Warmwaterbronnen

Aangezien IJsland een gebied is met een hoge vulkanische activiteit, zijn er veel warmwaterbronnen te vinden in dit land. Hier maakt de bevolking, hoewel ook toeristen er dol op zijn, maar al te graag gebruik van. Het is heerlijk om in het warme water te duiken op een frisse winterse ochtend en te genieten van de pure natuur. Blue Lagoon is een van de bekendste warmwaterbronnen, een enorm fotogenieke plek met kristalhelder water. Dat is nog eens een speciale vakantiefoto!

Gletsjers

Als je dol bent op wandelen en klimmen, dan zit je in IJsland helemaal op je plek. Ongeveer 10% van het hele land is bedekt door gletsjers, dus je komt hier zeker aan je trekken als je in IJsland bent. Het is onwijs gaaf om hier met een grote groep overheen te wandelen, je voelt je een volwaardig expeditielid die lid is van een speciale federatie. Trek wel warme kleren aan, want het kan behoorlijk koud worden tijdens zo’n barre tocht.

© Pexels.com

Watervallen

Ten slotte heeft IJsland ook prachtige watervallen die echt het bezoeken waard zijn. Sommige watervallen bevinden zich op een groene klif, terwijl andere watervallen vrij lastig te vinden zijn en eigenlijk een soort verborgen in het bos zijn. Des te leuker om deze watervallen op te speuren! Het is een erg indrukwekkend gezicht en je zal je ogen uitkijken: het water heeft zoveel kracht dat je zelfs verderop nog spetters kan voelen. Bizar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *