Van bankhangen voor de tv naar bankdrukken

Van bankhangen voor de tv naar bankdrukken
© Pexels.com

Waarom zou je naar de fitness gaan in plaats van televisie kijken op de bank? Dit is een vraag die velen van ons zichzelf stellen in het tijdperk waarin streamingsdiensten populairder zijn dan ooit tevoren. Tv-kijken wordt door veel mensen ervaren als prettige manier van ontspanning en vermaak. Het biedt de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dag en je mee te laten slepen in een interessant programma, zonder dat het fysieke inspanning van je vraagt. Lees verder als je wilt weten waarom je een bezoek aan de fitness zou moeten verkiezen boven tv-kijken.

Beter fysiek

Een gevaar van tv-kijken is dat het kan leiden tot uren van inactiviteit. Langdurig zitten wordt geassocieerd met verhoogd risico op gezondheidsproblemen, zoals overgewicht, hartziektes en rugklachten. Daarentegen brengt naar de fitness gaan juist verschillende fysieke voordelen met zich mee. Of je nu cardiotraining doet of liever traint met gewichten, regelmatig sporten zorgt voor spieropbouw, waardoor je sterker wordt en een strakker lichaam krijgt. Daarnaast verbetert de cardiovasculaire gezondheid door het sporten en zul je merken dat je conditie verbetert. Tegelijkertijd werk je door te bewegen aan de flexibiliteit en mobiliteit van de gewrichten en spieren.

Hoger energieniveau

Veel mensen vinden het heerlijk om na een vermoeiende werkdag lekker te ontspannen door tv te kijken. Het gevolg hiervan is vaak dat je nog vermoeider wordt. Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar het doen van fysieke activiteiten geeft vaak meer energie dan passief televisie kijken. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt er uiteindelijk voor dat je gedurende de dag meer energie zal hebben en vermoeidheid afneemt. Er ontstaat een opwaartse spiraal waarin meer energie leidt tot meer beweging en meer beweging op zijn beurt tot nog meer energie! Daarnaast verbetert sporten de slaapkwaliteit, waardoor je met een energieker gevoel opstaat. Mensen die regelmatig sporten brengen meer tijd door in de diepe slaap en herstellen zich gedurende de nacht beter.

Verbeteren van mentaal welzijn

Naast fysieke voordelen brengt naar de fitness gaan voordelen met zich mee op het mentale gebied. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat endorfine, ofwel gelukshormoon, wordt afgegeven. Je voelt je gelukkiger en kan daardoor beter omgaan met stress en angst. Als je ervoor hebt gekozen om naar de sportschool te gaan in plaats van de avond door te brengen op de bank geeft dit een gevoel van voldoening. Dit gevoel van voldoening is vaak sterker dan het genot dat je ervaart door passief televisie te kijken. Daarnaast is de fitness een sociale omgeving waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en sociale interacties hebt, wat ook de mentale gezondheid bevordert.

© Pexels.com

Kortom, televisie kijken zorgt voor kortdurend plezier, terwijl naar de fitness gaan langetermijn voordelen met zich meebrengt. Er zijn vele goede redenen om fitnessen te verkiezen boven tv-kijken. Fitness draagt bij aan een gezonder, strakker lichaam, meer energie én een verbeterde mentale gezondheid. Ruil daarom enkele tv-momenten uit je week in voor een workout in de fitness en geniet van de voordelen die sporten je brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *