Dankzij deze tips straalt jouw haar als nooit tevoren!

Dankzij deze tips straalt jouw haar als nooit tevoren!
© Pexels.com

Voor veel mannen en vrouwen is hun haar heilig, en dat is totaal te begrijpen. Je wilt natuurlijk dat je eigenlijk nooit meer een bad hair day hebt, maar dat is onmogelijk. Maar, er valt natuurlijk wel wat te doen aan futloos en dof haar. Gezond haar zorgt voor een goede glans op het haar. Als jouw haar glanst, ziet het er gelijk tien keer mooier uit dan wanneer het pluizig en onverzorgd oogt doordat het zo dof is. Het is dan ook fijn om een natuurlijke glans te ontwikkelen. Maar, hoe creëer je zo’n glans? Dat lees je hier!

Drink voldoende water

Voldoende water drinken heeft enorm veel positieve effecten. Voldoende water is gemiddeld zo’n twee liter op een dag, en heel veel mensen halen dit helaas niet. Water kan afvalstoffen afvoeren en ervoor zorgen dat jouw haardos binnen mum van tijd een prachtige glans bevat. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw haar ook veel sneller groeit als je genoeg water op een dag drinkt. Ontzettend veel voordelen dus, begin vandaag nog met meer water drinken!

Ga eens in de zoveel tijd naar de kapper

Veel mannen en vrouwen hebben last van gespleten haarpunten en dat is precies hetgeen dat ervoor zorgt dat je haar maar niet wil gaan glazen, en dat het dof en futloos oogt.
Als je eens in de drie maanden of zes maanden naar de kapper gaat, dan hebben gespleten haarpunten geen kans. Je haar kan wel groeien, maar het komt niet op het punt dat het alleen maar dunner en pluiziger wordt. Dode haarpunten ontstaan in een rap tempo, veel sneller dan men normaal gesproken denkt. Je moet eigenlijk al naar de kapper geweest zijn, voordat je gespleten haarpunten hebt ontwikkeld. Jouw haar is gezond en blijft goed in model zitten, omdat je op tijd naar de kapper bent gegaan. Ook kan jouw haar beter groeien en heb jij binnen mum van tijd weer een volle bos haar!

© Pexels.com

Neem eens in de zoveel tijd een voedend haarmasker

Een haarmasker heeft als effect dat jouw haar gevoed en gehydrateerd blijft en niet dof wordt. Je kan zulke maskers gewoon bij de lokale drogisterij vinden en kopen. Het werkt als volgt: je moet je haar eerst wassen (met shampoo en conditioner), en dan stop je er een haarmasker in. Je laat dit een uurtje zitten. Je kan in de tussentijd wat anders doen, zoals een tijdschrift lezen of een serie kijken op de bank. Dit is het perfecte moment om even te ontspannen en genieten van de ‘me-time’. Daarna spoel je je het masker eruit met koud water, zodat je haarschubben zich kunnen sluiten. Jouw haar wordt zo ook minder snel vet, en dan hoef je het minder vaak te wassen (dat is beter voor je haar). Het is ook handig om op vakanties speciale maskers mee te nemen speciaal tegen chloor, omdat je waarschijnlijk vaak in het zwembad ligt. Een product dat je ongetwijfeld in je badkamerkastje moet hebben liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *