De beste tips voor een gezond lichaam

De beste tips voor een gezond lichaam

Gezondheid is niet te koop, maar het is wel mogelijk om je lichaam zo gezond mogelijk te houden. En, het kost niet eens zoveel moeite. Begin gewoon eens met het aanpassen van je leefstijl. Probeer dat vervolgens ook vol te houden. Je weet tenslotte waar je het voor doet en dat is alleen al de moeite van het proberen waard.

Hoe blijf je langer gezond?
Je verbetert je gezondheid al snel door je leefstijl aan te passen. Dat hoeft niet ineens maar stukje bij beetje. Door het langzaam op te bouwen houd je het langer vol. Het wordt dan een gewoonte.

Daarvoor is het belangrijk dat je:

  • Voldoende beweegt.
  • Gezond eet.
  • Voldoende slaapt.
  • Zorgt voor ontspanning.
  • Probeert stress te verminderen.
  • Stopt met roken.
  • Minder of geen alcohol meer nuttigt.

Bewegen is goed voor je lichaam
Bewegen is goed voor de doorbloeding. De hersenen en alle organen krijgen zo de zuurstof en voedingsstoffen die ze nodig hebben om goed te functioneren. Dat verkleint de kans op ziektes en aandoeningen. Voldoende beweging vergroot bovendien je uithoudingsvermogen waardoor je je fitter voelt. Ook voor je mentaal welbevinden is beweging gezond. Het maakt je minder gevoelig voor depressieve gevoelens.

Eet gezond en gevarieerd
Gezond eten betekent zoveel mogelijk onbewerkt en biologisch voedsel. In bewerkte voedingsmiddelen zit teveel zout, suiker en andere toevoegingen. Het product is daardoor langer houdbaar, mooier van kleur of smakelijker, maar niet gezond. Verder is het beter om zoveel mogelijk biologisch voedsel te kopen. Het bevat geen bestrijdingsmiddelen, er zitten meer vitaminen en mineralen in en het is smakelijker dan gewoon voedsel.

Zorg voor voldoende slaap
Als je slaapt ontspannen je spieren en kom je tot rust. Je lichaam herstelt zich waardoor je weer nieuwe energie krijgt. Met voldoende slaap voel je je fitter en energieker. Te weinig slaap verhoogt de kans op overgewicht en andere aandoeningen zoals een depressie of dementie.

Neem tijd voor jezelf
Goed voor jezelf zorgen betekent dat je tijd voor jezelf neemt. Je lichaam ontspant, je ervaart minder stress en dat geeft je uiteindelijk meer energie. Bij tijd voor jezelf is het niet zo dat je alleen maar op de stoel moet blijven zitten. Combineer tijd voor jezelf en beweging, dan sla je twee vliegen in één klap.

Verminder stress
Stress voorkomen is niet mogelijk, minder stress is wel mogelijk. Dat doe je door op tijd rust te nemen. Rust in de vorm van voldoende slaap of door tijd voor jezelf te nemen. Daarnaast is beweging belangrijk om stress te verlagen.

© Pexels.com

Roken en alcohol
Zoals je weet is roken en teveel alcohol heel slecht voor je lichaam. Het veroorzaakt hart- en vaatziekten en kanker. Je levensverwachting is veel lager als je rookt of drinkt. Stoppen met roken levert al meteen gezondheidswinst op. Na drie dagen begin je je al beter te voelen! Drinken kan, maar met mate. Maximaal één glas per dag, minder is beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *