Is het slim om te investeren in vastgoed?

Is het slim om te investeren in vastgoed?
© Pexels.com

Moet je investeren in vastgoed of kun je beter je geld ergens anders insteken? We gaan in deze blog op zoek naar een antwoord door de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken.

Voordeel: vastgoed is een evergreen markt

Mensen hebben een huis nodig om te wonen. Je kunt daardoor altijd blijven investeren in vastgoed, omdat de markt nooit verdwijnt. Daarnaast bestaat ook de kans om gericht te investeren. Bijvoorbeeld in appartementen, rijtjeshuizen of woonboten. Je zult altijd een huurder vinden. En als er nieuwe vormen van woningen komen, verplaats je je aandacht daarheen. Kortom, deze investering is continu in beweging.

Nadeel: je bent als verhuurder verantwoordelijk

Als er iets kapot gaat in een woning dat je verhuurt, zoals een kraan, kijkt iedereen naar jou voor een oplossing. Het is immers jouw verantwoordelijkheid. Ga ervan uit dat er meerdere reparaties nodig zijn in een jaar. Door hier rekening mee te houden, krijg je niet te maken met onverwachte verrassingen, aangezien je bent voorbereidt door onder andere een monteur in dienst te nemen. De bal ligt dus bij je. Schrijf een draaiboek om voor alle scenario’s een oplossing op tafel te leggen.

Voordeel: een passief inkomen

Vastgoed koppelen aan je portfolio betekent een passief inkomen, doordat je iedere maand de huur ontvangt van je huurders. Een fijnere manier van geld verdienen is er niet, toch? En: deze inkomsten lopen door. De huurders verlengen graag het huurcontract, met als gevolg: stabiele inkomsten. Er ontstaan vervolgens twee opties: je portfolio voortzetten op dezelfde wijze of uitbreiden. De laatste mogelijkheid is de beste: je weet namelijk hoe het spelletje in elkaar steekt en vergroot eenvoudig je business. Bind wel het juiste personeel aan je zodat alle partijen tevreden zijn. Je bepaalt al met al zelf wat voor winst je uit het vastgoed noteert.

Nadeel: huurders die overlast veroorzaken

Waar je ook woont, je hoort verhalen over overlast. Als gewone burger richt je je daarna weer op het dagelijks leven. Wanneer je echter in vastgoed investeert, ben je daar elke dag mee bezig. Aangezien de politie contact met je opneemt, buurtbewoners een klacht indienen en je de huurder die overlast geeft, wijst op de regels. Daar word je niet vrolijk van. Het gebeurt wel. Wees streng aan de poort als mensen reageren op een huurwoning en stel duidelijke afspraken op. Zo sta je in je recht als huurders geen verandering laten zien in gedrag.

Is het slim om te investeren?
© Pexels.com

Eindoordeel

Ondanks de nadelen waaraan veel tijd kleeft, zijn we van mening dat het slim is om te investeren in vastgoed. Je creëert een inkomstenbron die jaren doorwerkt en telkens aankomende klanten levert. Stap deze business doordacht in met een plan van aanpak. Doe een bod op een huis dat voldoet aan je wensen en je behoort tot de wereld van vastgoedondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *