Haarsjaatjes: wat kan je er mee verbergen?

Haarsjaatjes: wat kan je er mee verbergen?
© Pexels.com

Het haarsjaaltje is in opmars. Haarsjaals en haarbanden zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Je kunt er een pittige vintage look mee creëren. Maar ook een Boho outfit is niet compleet zonder een haarsjaaltje. Bovendien is de haarsjaal de ideale accessoire om lastig haar te verbergen. Of het nu gaat om grijze uitgroei, een uitgesteld kappersbezoek of zo’n vervelende bad hair day: je redt je look simpelweg met een trendy haarsjaaltje.

Grijzend haar verbergen met een haarsjaaltje

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun grijze haren te laten uitgroeien. Volgens de trend experts wordt grijs haar in 2024 helemaal hip. Maar die uitgroei… vooral bij vrouwen met donkerder haar kan er een opvallende grijze streep ontstaan. Hoe camoufleer je die grijze uitgroei het beste? Gelukkig zijn er veel verftechnieken die helpen om de uitgroei minder te doen opvallen. Denk aan highlights, lowlights of een tijdelijke kleurspoeling. Je kunt er zelfs voor kiezen om je hele kapsel alvast te laten kleuren in een grijze tint. Maar veel vrouwen willen hun haar helemaal natuurlijk laten uitgroeien. Ze hebben geen zin meer om telkens hun haar te laten bijkleuren. In dat geval is een haarsjaaltje de perfecte oplossing. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke bandana of een wikkelsjaaltje in de kleur van je outfit.

Geen tijd voor de kapper? Draag een haarsjaaltje

Je mooie coupe begint te lang te worden en laat zich niet meer lekker in model brengen. Je haar is duidelijk toe aan een knipbeurt. Maar je hebt geen tijd voor de kapper. Wat doe je dan? Los het probleem op met een vrolijk haarsjaaltje. Kies voor een nonchalante look, waarbij je je haren speels wegwerkt onder het sjaaltje. Laat ook gerust wat plukjes loshangen. Het hoeft allemaal niet zo netjes. Een paar lokken langs je gezicht, een speelse pony op je voorhoofd: het past helemaal in het huidige modebeeld.

Haarsjaaltjes zijn de beste oplossing voor een bad hair day

We kennen het allemaal: je staat ‘s ochtends voor de spiegel en het lukt je maar niet om je haar in model te brengen. Misschien spelen je hormonen op. Of je hebt die nacht verkeerd op je haar gelegen. Wat ook de reden is: je hebt zo’n gevreesde bad hair day. En je kunt helemaal niets beginnen met je kapsel. Niet getreurd! Pak je bad hair liefdevol in met een haarsjaaltje en begin vrolijk aan deze mooie nieuwe dag. Kies voor een trendy sjaaltje, passend bij je outfit, en je dag kan niet meer stuk.

© Pexels.com

Hoe draag je een haarsjaaltje?

Haarsjaaltjes zijn er in allerlei kleuren en maten. Heel makkelijk te dragen is de elastische haarband die je eenvoudig om je hoofd doet. Deze haarbanden hebben vaak een vaste knoop of strik aan de bovenkant van je hoofd. Een rechthoekig of langwerpig haarsjaalte kun je op verschillende manieren dragen. Gebruik het sjaaltje bijvoorbeeld om je haar in een knot op je achterhoofd vast te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *