Hoe maak ik het beste gebruik van de app Vinted?

Hoe maak ik optimaal gebruik van de Vinted app?

De app Vinted is een prachtige kans om positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Maar hoe gebruik je het beste het systeem om niet het overzicht kwijt te raken en te glimlachen voor een spiegel? Pas onze vier tips toe.

Stel een maximale prijs in

Je koopt makkelijker tweedehands kleding als je de artikelen vindt die passen bij je budget. Stel daarom een maximale prijs in en je zult zien dat je je winkelmandje vult en ook afrekent. Houd vast aan je prijsplafond, omdat je niet hoeft na te denken over de kosten. Bovendien kun je voor iedere prijscategorie een groot aanbod vinden. Kortom, volg je eigen regels. Je bestelt vervolgens regelmatig.

Beperk het kijken

De interface van Vinted is zo ingericht dat je uren achter elkaar wilt door scrollen. We raden je echter aan om maar een bepaalde tijd door te brengen in deze online shop. Het gaat er immers om dat de beste aankopen voor jou in je kledingkast belanden. De kans hierop wordt helaas kleiner als iemand continu de aanbiedingen scant. En een setje samenstellen werkt daarnaast beter. Je zoekt naar de gewenste items, en als die niet beschikbaar zijn, klik je de app een andere dag weer aan. Verse pagina’s wachten op je.

Wees op de hoogte van het retourbeleid

De kans bestaat uiteraard dat bijvoorbeeld een broek toch niet zo fijn zit en je het wilt retourneren. Vinted hanteert een retourbeleid met een aantal voorwaarden. Lees de voorwaarden door om netjes je geld terug te krijgen. Je mag de artikelen gratis retourneren als ze er anders uitzien dan beschreven is in de productomschrijving. Iedereen weet daarbij ook hoeveel gedoe het terugsturen van pakketjes soms is. Handel volgens de regels en je ontvangt snel een bevestiging van de teruggestuurde order.

Wees een slimme bieder

Op Vinted ben je ook een koper die mag bieden. Dus waarom zou je het bieden overslaan en het volle pond betalen? Het biedingsproces kent een paar wetten: de verkoper wil een bepaald bedrag noteren en de koper wil de prijs laten zakken. Met andere woorden, plaats een bieding die eveneens acceptabel is voor de verkopende partij. Denk aan een bod van 17,50 terwijl de prijs twintig is. Zo ontstaat er een gesprek en komen jullie samen tot een deal. Richt je pijlen nooit op een potentiële aanwinst, deze marktplaats telt nog zoveel verkopers, dat een prettige overeenkomst meteen is gevonden.

Hoe maak ik optimaal gebruik van de Vinted-app?
© Pexels.com

Probeer uit

Als laatste adviseren we: probeer uit. De mogelijkheden Vinted zijn enorm. Verken elke categorie, koop die leuke trui en onderhandel. Dit is de weg om plezier en winst te halen uit het van oorsprong Litouwse platform. Het koopproces verloopt bovendien eenvoudig. Speur vandaag nog naar nieuwe pareltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *