Spendeer hartje winter in een van deze wereldse landen!

Spendeer hartje winter in een van deze wereldse landen!
© Pexels.com

De winter is een controversieel seizoen. De een is dol op de winter, met sneeuw, ijs en warme chocolademelk, terwijl anderen niet kunnen wachten totdat het weer zomer wordt. De meningen zijn verdeeld en dat is eigenlijk goed, want dankzij de wisseling van de seizoenen komt iedereen aan zijn trekken. De winter is vaak ook een goede tijd om eens een bezoekje te brengen aan het buitenland. Een heerlijke vakantie om even tot rust te komen en de batterij weer op te laden, daar is iedereen wel voor in. Maar, welke landen zijn geschikt om een tripje naartoe te maken in de winter? Dat lees je hier. Onderstaande landen zijn behoorlijk populair, dus wees niet te laat met boeken!

Zweden

Zweden is een geweldig innovatief land, maar vooral in de winter is het zo onwijs gezellig in dit grote land. Een magische ervaring om rond te lopen in Gamla Stan in Stockholm: geniet van de knusse sfeer die er rondhangt. Je kan ook een gave tocht maken met een slee, die wordt voorgetrokken door husky’s. Dat is voor veel mensen een ultiem gevoel van vrijheid. Prachtig! Overnacht in een rood klein huisje midden in de natuur, naast een groot bos en uitzicht over een ijzig meer. Betoverend mooi: men zou er een moord voor doen om een nachtje te spenderen in zo’n houten huis! Vergeet vooral niet rond te wandelen door de ruige natuur: alles lijkt hier zo ongerept en puur, je kijkt je ogen uit. En als je geluk hebt dan maak je ook nog het Noorderlicht mee! Een prachtig schouwspel in de lucht: je mond valt spontaan open van dit wonderbaarlijke fenomeen!

Italië

Als jij graag van wat zachter weer houdt, en niet gemaakt bent voor de kou en de sneeuw, dan kan je wellicht gaan overwinteren (of natuurlijk om gewoon op vakantie te gaan) in Bella Italia. Zo is het daar een stuk minder koud dan in Nederland. Je kan kiezen om naar het romantische Rome te gaan. Breng een bezoekje aan de wereldberoemde Trevifontein, of ga naar de Spaanse trappen voor een geweldig kiekje voor het thuisfront. Je kan ook naar Toscane gaan om rond te lopen door de uitgestrekte wijnvelden en te eindigen met een luxe wijnproeverij. In de winter kan het behoorlijk koud zijn, dan zorgt wijn ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Twee vliegen in een klap!

© Pexels.com

Kaapverdië

Wellicht een vrij onbekende bestemming, maar dat maakt het niet minder bijzonder: Kaapverdië is the place to be in de winter. Het is er nog heerlijk warm, zo rond de 22 graden, dus je hoeft geen warme kabeltruien en mutsen in te pakken. Als je dus af en toe last hebt van een winterdopje, dan kan het soms goed werken om een paar dagen er tussenuit te gaan naar zo’n warm land. Kaapverdië bestaat uit diverse eilanden: de keuze is reuze. Het paradijs was nog nooit zo dichtbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *