Alles wat je moet weten over alarmsystemen

Alles wat je moet weten over alarmsystemen
© Pexels.com

Je kunt er geen krant op nalezen of er staat wel ergens een bericht in over een woninginbraak. Wellicht denk je dan ook meteen dat je in geen geval wil dat dit jou overkomt. Een wildvreemde die ongevraagd je woning betreedt en zomaar spullen meeneemt die voor jou, financieel of emotioneel, waardevol zijn. Je mag er natuurlijk niet aan denken.

Een alarmsysteem met sensoren

Eerlijk is eerlijk, het risico op een inbraak kun je nooit tot nul herleiden. Wat je wel kunt doen, is het ongewenst bezoek zo moeilijk mogelijk maken. Het installeren van een alarmsysteem is alvast een eerste stap in de goede richting.

Het eenvoudigste op de markt verkrijgbare alarmsysteem is er eentje dat werkt op basis van sensoren. Je bevestigt de sensoren aan ramen en deuren en vanaf het moment dat die open gaan op een moment dat niet voorzien is, treedt er een stil alarm in werking of gaat er een sirene af.

Een alarmsysteem met camera’s

Wil je een stapje verder gaan, dan kies je voor een alarmsysteem met camera’s. Op die manier wordt iedere beweging in en rond je woning geregistreerd en kun je, ook van op afstand, de nodige diensten verwittigen. Een groot voordeel aan dit systeem is dat je meteen ook over het nodige bewijsmateriaal beschikt om de dader of daders te laten identificeren door de politie.

Een alarmsysteem in beheer van een externe dispatch

De meeste alarmsystemen zijn makkelijk te verbinden met je smartphone of tablet. Op het moment dat de sensoren beweging detecteren of dat de camera’s beweging opmerken, krijg je hiervan een melding. Het is natuurlijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om altijd bereikbaar te zijn. Door samen het werken met een externe dispatch ben je er zeker van dat op iedere verdachte omstandigheid snel en efficiënt gereageerd wordt. De klok rond houden dispatchers een oogje in het zeil en zij zijn het die, indien nodig, de politie verwittigen.

Alles wat je moet weten over alarmsystemen
© Pexels.com

Beveiliging van je woning werkt

Als je nog zou twijfelen om de beveiliging van je woning te verhogen, weet dan dat een alarmsysteem op zich al een preventief karakter heeft. Inbrekers willen in geen geval betrapt worden en tegen een straf aankijken, wat ervoor zorgt dat ze goed beveiligde woningen liever links laten liggen. Aarzel dan ook niet om, na het installeren van je alarmsysteem, de nodige pictogrammen aan te brengen aan je woning. Een inbreker die op verkenning gaat, merkt ze zeker op en gaat al snel op zoek naar een andere woning die minder risico’s en een hogere slaagkans biedt.
Maak vandaag nog aan afspraak met een erkend beveiligingsadviseur en zet in op hogere beveiliging. De rust die je hierdoor krijgt, is onbetaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *